Nieuwsoverzicht

  • Uitreiking Koninklijke onderscheidingen op 31 augustus 2024, 18.00 uur

    Burgemeester Annette Bronsvoort reikt op zaterdag 31 augustus 2024 Koninklijke onderscheidingen uit aan de heren Anton Stortelder en Gerard Molleman uit Zieuwent.

    vijf personen met bloemetjes
  • Een visie voor de huisvesting en opvang van vluchtelingen in Oost Gelre

    Het college van B&W vindt het belangrijk om nieuwkomers een thuis te bieden. Daarom hebben we een visie opgesteld, waarin staat hoe de gemeente zorgt voor huisvesting en opvang van nieuwkomers. In dit plan staan de uitgangspunten en onderwerpen, de doelen die we willen bereiken, en hoe we beslissen waar (een) opvanglocatie(s) komt.

    Opvang Oekraïense vluchtelingen
  • Loket op Locatie vanaf 12 september ook in Groenlo

    Bij Den Diek in Lichtenvoorde staan de mensen al regelmatig in de rij voor advies over isoleren. Daar staan de bewonersadviseurs van het Loket op Locatie op donderdag 5 september weer klaar.

  • Meldpunt Zorgwekkend Gedrag

    Maakt u zich zorgen om een buurman of buurvrouw, vriend of familielid die zich in een verontrustende situatie bevindt?

    Meldpunt Zorgwekkend Gedrag
  • Deurwaarder weer op pad

    Door het jaar heen versturen wij verschillende belastingaanslagen en nota’s voor leges. In de meeste gevallen gaat het om de gecombineerde aanslagen gemeentelijke belastingen/afrekening diftar.

  • Kermis Lichtenvoorde met prikkelarme uurtjes op dinsdag

    De kermis Lichtenvoorde staat weer voor de deur. Met dit jaar opnieuw 2 uurtjes een prikkelarme kermis.

  • Verduurzaam uw huis met subsidie van de gemeente!

    Heeft u een eigen huis en wilt u het energielabel van uw huis verbeteren door isolatie? Dan kunt u hiervoor subsidie bij ons aanvragen. U kunt maximaal € 500,- per ‘labelsprong’ krijgen. Gaat u er meerdere labels op vooruit, dus bijvoorbeeld van G naar C? Dan kunt u maximaal € 1000,- subsidie krijgen. U kunt ook tot € 200,- subsidie krijgen voor een maatwerkadvies. Hiermee wordt het huidige en toekomstige energielabel van het huis ingeschat.

    Subsidie woningisolatie
  • Vraag op tijd uw paspoort of identiteitskaart aan

    Van veel inwoners loopt dit jaar de geldigheid van hun reisdocument af. Hierdoor stijgt het aantal aanvragen voor nieuwe paspoorten of identiteitskaarten. Dit zorgt voor een paspoortpiek. Verleng op tijd uw paspoort of identiteitskaart, zeker met een buitenlandse reis op komst.

    tas met paspoort
  • Militairen oefenen verkenningen

    Van maandag 2 tot zaterdag 21 september kunt u militairen van het Opleidings- en Trainingscentrum Manoeuvre tegenkomen. In het gebied tussen Arnhem, Apeldoorn, Hengelo (Overijssel) en Groenlo oefenen zij 2 keer hun verkenningsvaardigheden.

    Militaire oefening