Mobiliteitsplan
Hoe houden we Oost Gelre ook in de toekomst leefbaar, verkeersveilig en bereikbaar? Daar geeft straks het nieuwe Mobiliteitsplan Oost Gelre antwoord op. Er zijn allerlei ontwikkelingen die gevolgen hebben voor verkeer en mobiliteit. Denk aan toename van elektrisch verkeer, nieuwe technologische en economische ontwikkelingen, deelvervoer, wijzigingen in openbaar vervoer, maar ook aan de bouw van bijvoorbeeld nieuwe woonwijken en scholen.
In het kort beschrijft het mobiliteitsplan hoe mobiliteit, verkeer en vervoer er in 2040 uit zou moeten zien. Met onder andere voorstellen voor maatregelen om dit voor elkaar te krijgen. Ook de huidige verkeerssituatie in de gemeente en hoe dat te verbeteren is onderdeel van het mobiliteitsplan. Het gaat bijvoorbeeld over, fietspaden, openbaar vervoer, verkeersveiligheid en hoe de wegen eruit zien. De gemeenteraad beslist uiteindelijk over het mobiliteitsplan en welke maatregelen er wanneer uitgevoerd kunnen worden.
Input voor nieuwe mobiliteitsplan
Natuurlijk vinden wij de mening van onze eigen inwoners en ondernemers ook belangrijk. Daarom hebben wij u gevraagd mee te denken over het nieuwe mobiliteitsplan. De hele maand september 2024 kon u op een digitale kaart van de gemeente Oost Gelre uw suggesties, wensen, knelpunten of tevredenheid aangeven. Daar is veel gebruik van gemaakt. We hebben meer dan 700 reacties ontvangen.
Hieronder, op de digitale kaart, kunt u de ingestuurde reacties nog eens bekijken. Op dit moment werken we aan een analyse van die reacties.
Wat doen we met uw inbreng?
Alle bijdragen zijn anoniem. We kunnen hierop dus geen reactie geven. De bijdragen helpen ons bij het opstellen van maatregelen. Bijvoorbeeld het aanpassen van de maximumsnelheid of het aanleggen van een missend stuk fietspad. We kunnen niet alle wensen en knelpunten verwerken. Daarom maken we een rangorde, zodat we in ieder geval de belangrijkste mee kunnen nemen.
Nog gezocht: meedenker uit Lichtenvoorde
We vinden het belangrijk om verschillende belangenverenigingen bij het Mobiliteitsplan te betrekken. Bijvoorbeeld Seniorenbelang, hulpdiensten, Veilig Verkeer Nederland en Land- en Tuinbouworganisatie Nederland. Daarmee vormen we een klankbordgroep. Aan de dorpsbelangenverenigingen van de kleine kernen hebben we gevraagd om 1 inwoner af te vaardigen die namens de kern inbreng levert. Daarnaast willen we ook 1 of 2 inwoners uit Groenlo en uit Lichtenvoorde laten meedenken in de klankbordgroep. Een inwoner uit Groenlo heeft zich al gemeld. Uit Lichtenvoorde nog niet. Bent u degene die het bredere belang van de inwoners uit Lichtenvoorde kan en wil vertegenwoordigen? Dan kunt u een mail sturen naar rick.luimes@rhdhv.com. In de komende 9 maanden willen we 3 bijeenkomsten met de klankbordgroep houden.
Contact
Hebt u vragen? Stuur een mail naar ruimtelijkbeheer@oostgelre.nl.